A cég 2007-ben indította útjára ösztöndíjprogramját, mellyel jól tanuló, hátrányos helyzetű diákokat támogat havi ösztöndíjjal. A vállalat azzal a céllal hozta létre a programot, hogy akár az egyetemi tanulmányaik befejezéséig támogasson kiváló eredményeket elérő, ám hátrányos szociális helyzetű gyerekeket, fiatalokat, akik így hasonló esélyekkel indulhatnak el az életben, mint szerencsésebb társaik.  

A Waberer’s International – az NGYSZ közreműködésével – éves pályázatára olyan tanulók jelentkezhetnek, akik az általános iskola első és második osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 46 000 forintot.

Kezdetben néhány diák részesült ösztöndíjban, ma már 30 tanuló kap havi rendszerességgel – a tanéven kívül is – 25 000 forintot, ami hatalmas segítséget jelent a programba bekerült családoknak, hiszen hozzájárul például a különórák, szakkörök vagy a tanszerek finanszírozásához. A jó tanulmányi eredmények megtartása esetén a programba bekerült diákok egészen az első diploma megszerzéséig részesülhetnek az ösztöndíjban.

Fotó_3

(Fotó: NGYSZ/Gordon Eszter)

December 13-án a Waberer’s első ízben szervezett az ösztöndíjasainak karácsonyi hangulatú beszélgetős délutánt a budapesti Művész Kávéházban, ahol sütemények és habos kakaó mellett, kötetlen beszélgetés keretében ismerkedtek meg az általuk támogatott ösztöndíjasokkal. A gyerekeket látványos bűvészelőadás is szórakoztatta.

A program ajándékosztással zárult, ahol Erdélyi Barna, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgató-helyettese és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke adták át az ajándékcsomagokat és kívántak kellemes ünnepeket a gyerekeknek.

_E2C5273.JPG

(Fotó: NGYSZ/Gordon Eszter)

„A Waberer’s társadalmi szerepvállalásában kiemelt helyen szerepel az oktatás és a hátrányos helyzetű gyerekek támogatása. Ennek jó példája a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal való együttműködésünk. Sokat jelent számunkra, hogy személyesen is találkozhattunk az ösztöndíjas diákokkal, hiszen az ő visszajelzésük kijelöli azt az utat, melyen ösztöndíjprogramunkat továbbfejleszthetjük” – mondta Erdélyi Barna.

A szervezők remélik, hogy felejthetetlen élményt nyújtottak az ösztöndíjasaiknak, és hagyományt teremtenek ezzel a karácsonyi meglepetéssel.

_E2C5285.JPG

 (Fotó: NGYSZ/Gordon Eszter)