A Zsidai Csoport fontosnak tartja a tehetséggondozást, ezért négy olyan, kitűnő tanulmányi előmenetelű diákot választott be új ösztöndíjprogramjába, akik az általános iskola első és második osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 46 ezer forintot. A cél az, hogy segítsék tanulmányaikban ezeket a diákokat egészen az első diploma megszerzéséig, ennek feltétele, hogy gyermekek megtartsák a megfelelő tanulmányi eredményt.

A cégcsoport négy általános iskolás diákot választott be a programjába a kelet-magyarországi régióból, az alábbi településekről: Aszaló, Borsodivánka, Hosszúpályi és Sárospatak.

„Örömünkre szolgál, hogy újabb cég csatlakozott ösztöndíj programunkhoz, így további tehetséges, nehezebb anyagi helyzetben élő gyermekeket karolnak fel és támogatnak. Rendkívül fontosnak tartom, hogy olyan kiemelkedő képességű gyermekeket támogassunk, akik családjuk nehéz anyagi helyzete miatt segítség nélkül nem, vagy csak igen nehezen jutnának el a felsőfokú képzésig. Hiszen az ösztöndíj program nem csak a diplomához segítheti őket hozzá, de ezáltal egy jobb életminőséghez is.”– mondta Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

Kép_2

„Igyekeztünk a leghátrányosabb településekről kiválasztani ezeket a tehetséges gyerekeket, ráadásul Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez családi kötődésünk is van, édesanyám itt született, nagyszüleim itt éltek, eltemetve is itt vannak. Rendszeresen járunk a megyébe. Célunk az, hogy minél többet tehessünk az olyan szorgalmas és kitartó diákokért, akiknek másképp nem lenne lehetőségük különórákra eljutni, vagy olyan hangszereket, sportszereket megvásárolni, mely a céljaik eléréséhez szükségesek.” – tette hozzá Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Csoport vezetője.     

 

Kép_4

A Zsidai Csoportról

A Zsidai család 1982 óta meghatározó szerepet tölt be a magyar gasztronómiában. Ebben az évben nyitotta meg Zsidai Ilona és férje, Péter a Budai Várban a város első privát kávéházát, a Pierrot-t.

A csoport mai vezetője, fiuk - a Pro Turismo Díjas - Zsidai Zoltán Roy, aki tagja a magyar gasztronómiát és vendéglátást meghatározó Magyar Bocuse d'Or Akadémiának, és a szakmát összefogó Pannon Gasztronómiai Akadémiának. Éttermeiket folyamatosan díjazza, és ajánlja a Michelin Guide, és a Gault Millau Guide. A cégcsoporthoz közel 20 étterem, bár, kávéház, és 2 boutique hotel tartozik Budapesten, Bécsben, és a dél-spanyolországi Marbellan. A csoport olyan nívós partnerekkel dolgozik együtt nemzetközi szinten is, mint a Jamie Oliver Group, és a Kempinski Hotels.

www.zsidai.com

Fotó: Zsidai Csoport