Ötven négyzetméternyi reklámponyvából gyártott bútorokat adott át a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) Élhető Jövő Parkjában a Mercedes-Benz a szervezetnek. A csillagos márka számára egyaránt kulcsfontosságú az innováció és a fenntarthatóság, így a speciális ülőalkalmatosságok azokhoz a célkitűzésekhez is illeszkednek, melyek mentén a park is létrejött. Az Élhető Jövő Park kialakításával a szervezet is igyekszik óvni a környezetet, csökkenteni a károsanyag-kibocsátást. Ennek érdekében megújuló energiaforrásokat használ a mindennapi működéshez. A bútorok készítése során a legfontosabb szempont a környezettudatosság és tisztíthatóság volt, valamint az, hogy a tárgyak könnyen szállíthatók, mozgathatók legyenek. Míg a fotelek, kanapék és puffok kárpitja újrahasznosított Mercedes-Benz reklámponyvából, az alapszerkezet újrahasznosított műanyag raklapból készült.

Kép_1

Az alkalmat megragadva adta át a márka azt a 3.390.000 forintos adományt is, amelyet a Mercedes-Benz az idén 10. születésnapját ünneplő Fashion Streettel közösen gyűjtött az NGYSZ számára egy júliusi, exkluzív Formula-1-es eseményen. Ezen a rendezvényen a vendégek tombola és árverés keretében adakozhattak, melyhez Lewis Hamilton és Palvin Barbara nyújtottak hatékony segítséget.

A Mercedes-Benz több mint húsz éve támogatja a karitatív szervezetet, mindeddig százhúsz millió forintot meghaladó összeggel segítette az NGYSZ-t.

Kép_4

„Boldogok vagyunk, hogy egy prémium autómárka szívügyeként tekint szervezetünk segítésére. Az elmúlt több évtizedes együttműködésnek köszönhetően évek óta kiemelt támogatóként jelenik meg a kétnapos Városligeti Gyermeknapunkon és a Díjlovas és Lovasterápiás Versenyünkön a fóti Lovasterápiás és Oktató Központunkban, de különböző árverések mellett szervezett már különleges gyermeksajtótájékoztatót is az Élhető Jövő Parkban, ahol a legféltettebb titkairól kérdezhették a gyerekek Nico Rosberg Formula-1-es világbajnokot” – mondta Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

Kép_5

 

Kép_2

 

 

Fotók: Mercedes-Benz