A Magyar Vízilabda Szövetség a társadalmi felelősségvállalás jegyében több ezer hátrányos helyzetű és állami gondozott gyermek számára kíván lehetőséget biztosítani arra, hogy ezek a gyerekek eljuthassanak a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseire és a helyszínen szurkolhassanak. Ezt a nemes célt a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködve szeretnék megvalósítani.

A Magyar Vízilabda Szövetség már korábban, a Vízilabda Világliga alkalmával is sikeresen együttműködött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal. Az összefogás révén a  Világliga sporteseményein közel 300 hátrányos helyzetű gyerek izgulhatott és szurkolhatott a lelátókon.

„Ekkor határoztuk el, hogy az EB-re még szervezettebben, még tudatosabban készülünk, hogy a Világliga során szerzett gyakorlati tapasztalatokra építve még több gyereket tudjunk fogadni. Közös célunk, hogy minél több gyermek számára tegyük lehetővé a különböző sportesemények látogatását, ugyanakkor jó példával járjunk elől, ösztönözve más szervezeteket is arra, hogy egyéb sporteseményeken is megnyíljanak a kapuk a gyermekek előtt. Az együttműködésünket szervezeti szinten is megerősítettük azzal, hogy Edvi Pétert, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökét a szervezőbizottság tagjai között üdvözölhetjük.” - mondta dr. Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Kép_2

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatot az együttműködést bemutató sajtótájékoztatón Harrach Péter, a szervezet alelnöke képviselte, aki elmondta, a sportélményen túlmenően a közös szurkolás öröme egy válogatott mérkőzésen az összetartozást is erősíti, ezen kívül a kitartásra, erőfeszítésre és a csapatmunkára láthatnak példát a gyerekek, fiatalok.

„A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mindig is nagyon fontosnak tartotta, hogy rendezvényein sportélményeket is nyújtson a hátrányos helyzetű gyermekeknek. 2002-ben az Aranycsapat tagjaival alapítottuk meg a Sportbizottságunkat. Az alapítókhoz (Puskás Ferenc, Hidegkuti Nándor, Buzánszky Jenő, Sándor Károly, Grosics Gyula, Szepesi György) az elmúlt években számos olimpiai és világbajnok sportoló csatlakozott. Szeretnénk, ha a gyerekek a sport legnagyobbjaival szerzett élményekkel távozzanak a programjainkról.” – mondta Harrach Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnöke.

Kép_3

A közösségi élményen kívül az is cél, hogy a gyermekek kedvet kapjanak a sporthoz. Az, hogy élőben is láthatják, milyen egy nemzetközi verseny, milyen, amikor sportoló és szurkoló egy emberként küzd a sikerért, személyes motiváció is lehet számukra.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ