A tavaly októberben a Gyermekmentő Szolgálattal kötött együttműködés szerint a 2020. január 12-26. között megrendezett Vízilabda EB mérkőzéseire a Magyar Vízilabda Szövetség a társadalmi felelősségvállalás jegyében másfél ezer hátrányos helyzetű és állami gondozott gyermeket hívott meg, hogy a helyszínen szurkolhassanak. A szervezési feladatokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együtt végezték.

Kép_3

A két hét alatt 20 vidéki településről és 9 budapesti gyermekintézményből összesen 1.500 fő jutott el ingyenesen a versenyekre a Gyermekmentő Szolgálat közreműködésével. A szervezők nemcsak az ingyenes belépést, hanem a csoportok ingyenes utazását is biztosították a gyermekcsoportok számára, akik így személyesen, testközelből láthatták a versenyt. A gyerekek egyedi szurkolói pólót, ásványvizet, gyümölcsöt és úticsomagot is kaptak.

kép_1

A Magyar Vízilabda Szövetség már korábban, a Vízilabda Világliga alkalmával is sikeresen együttműködött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal. Akkor az összefogás révén a  Világliga sporteseményein közel 300 hátrányos helyzetű gyerek izgulhatott és szurkolhatott a lelátókon.

Kép_5

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mindig is nagyon fontosnak tartotta, hogy rendezvényein sportélményeket is nyújtson a hátrányos helyzetű gyermekeknek. A közösségi élményen kívül az is a cél, hogy a gyermekek kedvet kapjanak a sporthoz. Az, hogy élőben is láthatják, milyen egy nemzetközi verseny, milyen, amikor sportoló és szurkoló egy emberként küzd a sikerért, személyes motiváció is lehet számukra. Az MVLSZ reméli, hogy maradandó élménnyel távoztak a gyerekek a rendezvény helyszínéről.

Nagy öröm volt a Gyermekmentő Szolgálat számára is, hogy részt vehetett ezen a színvonalas és nagyszerű sporteseményen. Köszönjük a lehetőséget, és gratulálunk a női csapatnak a 3. helyhez és a férfiaknak az aranyéremhez! 

Fotó: Délmagyar, Topár Zsolt

Szeged TV: https://www.facebook.com/watch/?v=921515044949068