Hét magyarországi városból és környékéről, a Kárpát-medencéből Erdélyből, Felvidékről, a Vajdaságból és Kárpátaljáról érkeztek gyerekek.

 

Utazásuk, szállásuk és étkezésük költségét a szervezők állták.

 

Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke volt, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedte a gyermekeknek a Parlament termeit.

 

 A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatta. 

 

Részt vehettek a Csodák Palotája programjain, válogathattak buborékfújás, arcfestés, lufihajtogatás és kézműves foglalkozások közül. Találkoztak neves sportolókkal és zenészekkel, illetve idegenvezetők kalauzolták őket végig az Országház nevezetességein és megtekinthették az Országgyűlési Őrség díszőrségváltását. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlott.

 

A parlamenti főlépcső színpadán fellépett Hajnóczy Soma kétszeres világbajnok bűvész, Kiskomáromi Zsombor, a 2011-es gyermekkarácsony elnöke a Vajdaságból, illetve a Budapesti Operettszínház társulata, Brasch Bence, Gömöri András Máté, Kerényi Miklós Máté és Peller Károly, akik karácsonyi dalokat énekeltek, és részleteket adtak elő az Ördögölő Józsiás című rockoperettből és az Abigél című musicalből. Farkas Zsolti, „Az ének iskolája” műsor nyertese is karácsonyi dalokkal kedveskedett a gyerekeknek. A karácsonyi műsor végén a fellépők és a meghívott gyerekek együtt énekelték el a „Kiskarácsony, nagykarácsony” című dalt.

 

A gyerekek neves sportolókkal is találkoztak: Buzánszky Jenővel, a legendás Aranycsapat tagjával, az NGYSZ Sport Bizottságának elnökével, Wichmann Tamás kilencszeres kenu világbajnokkal, Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszóval, Fazekas-Zur Krisztina, olimpiai bajnok kajakozóval, Fábián László olimpiai bajnok öttusázóval, Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóval, Lázár Vilmos hétszeres fogathajtó világbajnokkal, a Magyar Lovassport szövetség elnökével, Lázár Zoltán kilencszeres fogathajtó világbajnokkal, Partics Katalin világbajnok öttusázónővel, Szász Emese, világ- és Európa-bajnok ezüstérmes párbajtőrvívóval és Szuper Levente jégkorongozó-kapussal. 

 

A négyórás programot Gubás Gabi és zenekarának „Mákos Gubás és Czutor borsók, avagy Puff Ancsi karácsonya” című előadása, Bársony Bálint és zenésztársainak hangszerbemutatóval egybekötött zeneórája és Országgyűlés Őrség díszőrségváltásának bemutatója tette még látványosabbá. 

 

A program végén ünnepélyes ajándékátadásra is sort került, Kövér László, az Országgyűlés elnökének és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének részvételével. 

A búcsúajándékok kiosztása közben a határon túlról érkezett erdélyi gyerekek karácsonyi dalokat adtak elő.

 

Az idei karácsonyi rendezvényt támogatta a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., a CO-OP Hungary Zrt., a Cornexi Food Kft.,,a Csodák Palotája Nonprofit Kft., az EMOS HU Kft., az  E.On Hungária Zrt., az Erzsébet Szállodák-Táborok-Vendégházak, az Erzsébet Utalványforgalmazó Kft., a Forever Living Products Magyarország Kft., a HunGast Management Zrt., az InterCom Nemzetközi Kulturális Szolgáltató Zrt., a Kossuth Kiadó, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, a Magyar Pékszövetség, a Mátra Party Kft.,  a MetalCom Csoport, az Országalma Étterem Üzemeltető és Rendezvényszervező Kft., a Penny Girl, a Reneszánsz Zrt., a Spar Magyarország Kft., a Szabad Tér Színház, a Szatmári Konzervgyár Kft., a Szerencsejáték Zrt. és a Székelyföldi Legendárium.