Adatvédelem és adatbiztonság az online tanulás - tanításban 

Időpont: 2020.04.08., du. 18:00-19:00 
Moderátor:

dr. Krasznay Csaba 

Meghívott szakértők:

dr. Baracsi Katalin

Roma Ádám

dr. Kiss Attila

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, mint a Safer Internet Program (SIP) hazai konzorciumvezetője fontosnak tartja a gyerekek online biztonságát, így a koronavírus okozta megváltozott körülmények miatt otthoni oktatásban résztvevő gyerekek online biztonságát. A gyermekek vonatkozásában a korábban sokszor emlegetett adatvédelem kérdése újra terítékre kerül, sőt mi több, a távoktatás miatt a gyermekekre vonatkozó adatvédelem még fontosabb, mint korábban.

Az online otthonoktatás rengeteg, a felhasználók számára kevésbé ismert tartalommegosztót, platformot tett oktatási eszközzé. Ezeknek a mindennapos használata szinte elkerülhetetlen, itt hang- és kép üzenetekben üzennek a pedagógusok a gyerekeknek, különböző fiókokkal regisztrálnak, a gyerekek fotókat, videókat készítenek az iskola felszólítására, és küldenek társaiknak, pedagógusoknak. De mi lesz így a megosztott személyes adatokkal?

A kérdésekre dr. Baracsi Katalin, dr. Krasznay Csaba, Roma Ádám és dr. Kiss Attila keresik a válaszokat!

A beszélgetés a Saferinternet Magyarország, és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat,

Facebook oldalain követhető.

Kép_3
dr. Baracsi Katalin

Internetjogász, kezdetektől a Safer Internet Program oszlopos tagja. Munkájával, rugalmasságával és nyitottságával könnyen a gyerekek bizalmába férkőzik, internet-biztonsági előadásairól számos pozitív visszajelzés érkezett az elmúlt 10 év során. 

Kép_5
dr. Krasznay Csaba

Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, az NKE Kiberbiztonsági Akadémia programigazgatója. Kezdetektől a Safer Internet Program önkéntes tagja, oktatója, szakmai segítője. A Program keretében számos konferencia előadója, kerekasztal-beszélgetések moderátora, támogatója volt.

Kép_4
Roma Ádám

A Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének fizika - informatika szakos pedagógusa. Az otthoni digitális oktatásra kihívásként, fejlődésként, lehetőségként tekint, de fontosnak tartja emellett a gyerekek és a pedagógusok mentális egészségét is.

Kép_2
dr. Kiss Attila

A NAIH Tanúsítási és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályának vezetője, infokommunikációs szakjogász, több hazai adatvédelmi és adatbiztonsági tárgyú képzés oktatója. Korábban az ORFK Hivatalának adatvédelemért és információszabadsággal kapcsolatos kérdésekért felelős kiemelt főelőadója, és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint a Pécsi Tudományegyetem jogi karának oktatója volt