December 15-én, vasárnap délelőtt már 22. alkalommal szervezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) az MKB Karácsonyi Gyermekgálát, amelynek programja idén is a klasszikus, karácsonyi hangulatot idéző mesebalett, „A diótőrő” Csajkovszkijtól. A kezdetek óta közel 27 000 gyermek részesülhetett már ebben a maradandó élményben.

A MKB Karácsonyi Gyermekgálának – az Operaház felújítása miatt – idén is az Erkel Színház ad otthont, ahol az MKB Bank 1500 nehéz anyagi körülmények között élő gyermeket lát vendégül vidéki városokból, falvakból, a fővárosból, továbbá a határon túlról is. Az MKB Bank az előadással, az ünnepi uzsonnával és ajándékokkal szeretné szebbé, felejthetetlenebbé tenni a gyermekek számára az ünnepi készülődést.

Kép_1

Az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka ez az előadás, hiszen Csajkovszkij karácsonyi balettje az ünnepi készülődés elengedhetetlen része. A klasszikus zenei anyagra egy igazi diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet. A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát. Az előadást három felvonásban táncolják. A főbb szerepekben Lee Yourimot (Mária hercegnő), Lagunov Ievgent (Unokaöcs, Diótörő, Herceg), Cottonaro Gaetanot (Drosselmeier) és Diachkov Dmitrv-t (Egérkirály) láthatják.

A támogatók számára nincs nagyobb öröm, mint hallani a gyerekek elragadtatott tapsát, látni, ahogy jóízűen esznek a finomságokból, és ahogy örülnek az ajándékokkal tömött hátizsákoknak.

 Kép_4

A rendezők ezúton is szeretnének köszönetet mondani az MKB Banknak, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-nek, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Smile Palacsintának, a Penny Marketnek, a Magyar Pékszövetségnek, a Spar Magyarország Kft.-nek, hogy ajándékaikkal emlékezetessé teszik a rászoruló gyermekek karácsonyát.

Kép_3

Fotó: Gordon Eszter, Fürjes Viktória