A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és támogató partnerei 300 nélkülöző gyermeknek varázsoltak igazi karácsonyt. December 16-án a Westend Bevásárlóközpont Cinema City mozitermében 300 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyermeknek rendezett karácsonyi ünnepséget az NGYSZ és támogató partnerei, Budapest Főváros Önkormányzata és a házigazda Westend Bevásárlóközpont. A karácsonyfa alól természetesen az ajándékok sem hiányozhattak!

Kép_1

A Gyermekmentő hátrányos helyzetű, sérült, valamint budapesti gyermekotthonokból hívtak meg gyerekeket, hogy szebbé, gazdagabbá tegyék számukra az ünnepet. Legtöbbjük csak ezen az egy délutánon tapasztalhatta meg a karácsony meleg, meghitt hangulatát, és csak itt kapott karácsonyi ajándékokat. Immáron több éves hagyomány, hogy a Budapesti Operettszínház művészei részt vesznek a programsorozaton, hogy műsorukkal a rászoruló gyerekeknek egyedülálló és maradandó élményt nyújtsanak, ezzel kiszakítva őket a nehéz mindennapokból.

Kép_7

Idén a Budapesti Operettszínház művészei, Vágó Zsuzsi, Tassonyi Balázs, valamint Becz Bernadett, a Vasutas Zeneiskola Pesti Broadway Musical Stúdió növendéke szórakoztatja a gyerekeket és gondoskodik a vidám hangulatról.

Kép_6

 

Az OTP Bank a Gyermekmentő legrégebbi, és egyben legnagyobb támogatója; a bank idén ötödik alkalommal indította el adománygyűjtő kezdeményezését munkatársai körében azzal a céllal, hogy a meghívott gyerekeknek minél különlegesebb meglepetésben és minél maradandóbb élményben legyen részük. A bank dolgozói ebben az évben „Színből, szeretettel” címmel rajzeszközök ajándékozásával igyekeztek színesebbé varázsolni a gyermekek karácsonyát. Az OTP Bank mellett a 20 éve az esemény helyszínét biztosító Westend Bevásárlóközpont is ajándékcsomaggal várta a gyerekeket. A szervezők arcfestéssel és édességgel is kedveskedtek a kis vendégeknek.

kép_4

A musical-előadás előtt, 13 órától, Tüttő Kata, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese, Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke,  és Kovács Orsolya, a Westend Bevásárlóközpont marketingigazgatója köszöntötte a gyerekeket.

Kép_5

A rendezők köszönetet mondanak az OTP Banknak, a Semes Kóser Pékségnek, a Budapesti Operettszínháznak, a METRO Kereskedelmi Kft.-nek, a Smile Palacsintának, a Penny Market-nek és a Lino Goldnak, hogy ajándékaikkal emlékezetessé teszik a rászoruló gyermekek karácsonyát.

kép_8

Kép_2

Fotó: Gordon Eszter