Az elmúlt napokban a Magyar Rádió nonprofit Zrt.-t megkeresték a Cseh Rádió gyerekekkel foglalkozó kreatív csoportjának munkatársai, és a rádió segítségét kérték, hogy minél több gyermek fedje fel és rajzolja le képzeletbeli kísértetét, mumusát. Sokaknak személyes élménye, tapasztalata, hogy nem csak gyermekkorban, hanem felnőttkorban is velünk maradnak régi félelmeink a mumustól, a kísértettől, vagy a puszta sötétségtől, amitől nem, vagy csak nehezen tudunk szabadulni.  Éppen ezért azzal támogatja a Magyar Rádió a gyermekkori félelmek feloldását, hogy a műsoraiban hírt ad cseh rádiósok kezdeményezéséről és igyekszik Magyarországon is jelentkezőket gyűjteni a különleges pályázathoz. A pályázaton indulni lehet rajzokkal, iparművészeti alkotásokkal, számítógépes grafikákkal, 2- vagy 3-dimenziós animációkkal.

 

A gyerekek között a cseh szervezők számos díjat osztanak szét, valamint a legjobbak közül sokan   meghívást kaphatnak egy rangos kiállításra és az oklevelek kiosztásának ünnepségére. 

 

A pályaműveket  2013. március 31-ig várják a Cseh Rádiónál a  következő címen:
Czech Radio - Radio Junior, Vinohradská 12, Praha 2, 120 99
A boríítékra  ne feledjék ráírni: „Don´t be afraid of bogeymen“ 

Bővebb információ:
http://www.rozhlas.cz/malujeme/english/_zprava/dont-be-afraid-of-bogeymen-18th-annual-international-art-competition-for-children-drawing-online-2013--1155438

 

Ms. Lenka Kupková
Czech Radio, Vinohradská 12, 120 99, Prague 2, Czech Republic
Phone no.: +420 602 769 822 or +420 221 552 807
Email: lenka.kupkova@rozhlas.cz