Ezt abból az alkalomból jelentették be, hogy véget ért dr. Marie-Theres Thiell felügyelőbizottsági mandátuma a cégnél, aki a Gyermekmentő Szolgálat jószolgálati nagykövete. Dr. Egon Leo Westphal, a Bayernwerk vezérigazgatója méltatta Thiell asszony értékes munkáját, melyet az energiaszektorban kifejtett, rendkívül kiterjedt nemzetközi kapcsolati hálóját, hatékony lobbitevékenységét, valamint a nők szakmai megbecsüléséért folytatott elkötelezett harcát.

kép_1

Dr. Marie-Theres Thiell 2005-től 15 évig tevékenykedett Magyarországon, 2020-ban köszönt le az Elmű-Émász vállalatcsoport igazgatósági elnökeként. Ekkor kérte őt fel a Gyermekmentő Szolgálat a jószolgálati nagykövet posztra. A Thiell asszony vezette ELMŰ-ÉMÁSZ cégcsoporttal a Gyermekmentő közösen álmodta meg és hozta létre 2010-ben a Gyermekmentő fóti Lovasterápiás és Oktató Központja területén található Élhető Jövő Parkot. A Park létesítményei, kutatóállomásai és bemutatóterme nyitva áll mindenki előtt, akiket érdekel a fenntartható jövő, a megújuló energiák, zöld és egészséges környezetünk.  Marie-Theres Thiell ezen kívül az együttműködés kezdete óta figyeli és támogatja a Gyermekmentő Szolgálat lovasterápiás fejlesztő és oktatási tevékenységét.

A Bayernwerktől kapott 500 eurót Thiell asszony további 500 euróval egészítette ki. Az összeget a Gyermekmentő arra a munkára fordítja, amelyet önkéntes orvosai végeznek az ukrán határ menti falvakban, a szervezet egészségügyi szűrőbuszában és iskolákban.