A kitüntetettek:

Dr. Csepregi Bea, az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet – Nyírő Gyula Kórház osztályvezető főorvosa, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosa, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. A doktornő 2002 óta tagja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak, azóta többször járt az orvoscsoporttal Magyarországon és Erdélyben, ahol részt vett a gyermekorvosi vizsgálatokban, valamint szakmai előadásokat tartott orvosoknak.  Önkéntes munkájával segíti az NGYSZ magyarországi és határon túli egészségügyi prevenciós tevékenységét is.

Dr. Fórizs Etelka fogorvos, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosa, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült. Az elmúlt 28 évben közel harmincszor járt az orvoscsoporttal Erdélyben, ahol a szervezet mozgó fogorvosi rendelőjében vizsgálta és kezelte a gyerekek fogait. Az NGYSZ magyarországi egészségügyi prevenciós tevékenységében aktív. Részt vett a Szolgálat fogászati szakmai programjának kidolgozásában, valamint a Teréz körúti fogorvosi rendelő kialakításában is. 

forizs_eta

Dr. Kraft Zsolt, ortopéd szakorvos, a Csíkszeredai Sürgősségi Kórház Ortopédia – Traumatológia Osztályának nyugalmazott osztályvezető főorvosa, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat  kitüntetésben részesült. 28 éve segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos- csoportjának munkáját, segíti a szakmai kapcsolatok kialakítását és ápolását Erdély és Magyarország között.

 Szántó Ildikó, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Romániai Egyesületének alelnöke és a Bihar megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság nagyváradi gyermekvédelmi szakszolgálatának vezetője, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta rászoruló gyerekek érdekében végzett odaadó és magas színvonalú önkéntes munkája elismeréseként, amellyel – az NGYSZ Romániai Egyesület alelnökeként –­ napi szinten segíti a Bihar megyei rászoruló gyermekeket.

szántó_ildi_2

Gonda Gábor, a Magyar Telekom vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója, a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült. 25 éve segíti az NGYSZ munkáját informatikai eszközök biztosításával, valamint tevékenyen részt vesz a szervezet hátrányos helyzetű gyermekek informatikai oktatásával kapcsolatos programjaiban, eszközökkel és szakemberekkel támogatva azokat.

gonda_gabor

 

Gratulálunk, és köszönjük minden kitüntetettnek fáradhatatlan önkéntes munkáját.