2021. október 18-án, hétfőn az OTP Bank Fogászati Roadshow új állomása a miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola lesz. Az intézmény a Colgate-Palmolive Magyarország „Ragyogó Mosoly Ragyogó Jövő" prevenciós programjának keretében vesz részt az ingyenes fogászati szűrésben és szaktanácsadásban. Az iskola a legkreatívabb kisfilmmel nyerte el ezt a lehetőséget: https://www.youtube.com/watch?v=Pn8bp-jlnP4&feature=youtu.be

A buszban dolgozó önkéntes fogorvosoknak sajnos évek óta rossz tapasztalatai vannak a gyermekek fogainak állapotáról és fogápolási szokásairól. A vizsgálatokon részt vevők több mint felénél találtak szuvas fogat, de volt olyan település, ahol még ennél is rosszabb volt az arány. Ezért is tartja fontosnak az NGYSZ és a programot támogató OTP Bank, hogy minden évben egyre több gyerek vegyen részt fogászati szűrésen és oktatáson.

Kép_1

A gyerekeket a Colgate-Palmolive Magyarország által ajándékozott fogkefék és fogkrémek motiválják az alapos fogápolásra.        

Az autóbuszból kialakított mozgó fogászati rendelőt az OTP Bank adományozta a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak 1995-ben. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és szájhigiéniai felvilágosító munkát végeznek. Megmutatják a gyerekeknek a helyes fogápolás módszereit, technikáit, mindezt játékos formában, hogy a gyerekek megtapasztalhassák, nem kell félniük a fogorvostól, a fogászati vizsgálattól.

Kép_5

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási programjában már 27. éve kiemelt hangsúlyt kap a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi tevékenységének támogatása, amelynek része a minden évben megszervezett OTP Bank Fogászati Roadshow szájhigiénés szűrő- és oktatóprogram.

Kép_2

Fotó: Gordon Eszter