Safer Internet Program online kérdőívek diákoknak, tanároknak

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az európai Safer Internet Programban (SIP) tudatosság-növelő központként és konzorciumvezetőként a gyermekek, szülők és tanárok felvilágosítását, a program népszerűsítését tűzte ki célul.
 
sip_kerdoiv

Kérem, segítsék munkánkat a kérdőív minél szélesebb körben történő népszerűsítésében, kitöltésében, amely anonim módon történik!

 

Safer Internet Program célja, hogy minél szélesebb körben és a lehető leghatékonyabban mutassa be az internet határtalan lehetőségeit, illetve ezzel párhuzamosan a felhasználókra leselkedő veszélyek elkerülésének hatékony és egyszerű eszközeit.

Az alábbi gyermekeknek és pedagógusoknak szóló kérdőívek kitöltése nagyban hozzájárul átfogó hatástanulmányunk eredményességéhez, különös tekintetben a COVID19-re.

Gyerekeknek szóló kérdőív 12 éves kortól, anonim, kitöltési idő max. 10 perc

sip_kerdoiv

Gyerekeknek szóló kérdőívünk célja jobban megismerni a gyerekek digitális oktatás következtében megváltozott médiafogyasztási szokásait.
 
 
- Tanároknak, pedagógusoknak szóló kérdőívünk célja megismerni azokat a kihívásokat, problémákat, amikkel a digitális oktatás során nap mint nap szembesültek/szembesülnek a tanárok. Kitöltése anonim, kitöltési idő max. 10 perc
 
 
Jelenlegi kutatásunk célja a gyermekek online szokásainak megismerése, majd ezt követően tananyagok fejlesztése, készítése. Fontosnak tartjuk a kibertérben előforduló pedofil és egyéb káros tartalmak gyakoriságának elemzését is. Azt kívánjuk vizsgálni, hogy különböző életkorú és szociális háttérrel rendelkező gyermekek milyen gyakorisággal találkoznak kéretlen, illegális tartalmakkal, milyen gyakorisággal esnek áldozatul, és milyen lehetőségeket ismernek és használnak azok bejelentésére. Ezeknek a körülményeknek a kutatás során történő megismerése a Program keretében végzett hotline elemzői munka hatékonyságát, a bűncselekmények mielőbbi felismerését, illetve a rendőrség felé történő hatékony bejelentését eredményezné. Kutatásunkban ugyancsak nagy hangsúlyt fektetünk az informatika használatának módosulására különösen tekintettel a járványügyi helyzetre (COVID-19). 

Segítségüket ezúton is nagyon köszönjük!

 
Vissza

Hírek

Tovább