A Safer Internet Program célja, hogy minél szélesebb körben és a lehető leghatékonyabban mutassa be az internet határtalan lehetőségeit, illetve ezzel párhuzamosan a felhasználókra leselkedő veszélyek elkerülésének hatékony és egyszerű eszközeit.

Az alábbi gyermekeknek és szülőknek szóló kérdőívek kitöltése nagyban hozzájárul átfogó hatástanulmányunk eredményességéhez.

Kérem, segítsék munkánkat a kérdőív minél szélesebb körben történő népszerűsítésében, kitöltésében, amely anonim módon történik!

Kitöltési idő kb. 10 perc.

Tanulóknak szóló kérdőív elérhető itt:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMOUHKr-ZgmpTqTS8K5ampXBF1crpjA3NW180ix7cs3s7hww/viewform 

Szülőknek szóló kérdőív elérhető itt:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdZQxyC5N22bTc94RhWRMBrb7AWZuoogpbqFt7YjI3dXuP0dw/viewform

Jelenlegi kutatásunk célja a gyermekek online szokásainak megismerése, majd ezt követően tananyagok fejlesztése, készítése. Fontosnak tartjuk a kibertérben előforduló pedofil és egyéb káros tartalmak gyakoriságának elemzését is. Azt kívánjuk vizsgálni, hogy különböző életkorú és szociális háttérrel rendelkező gyermekek milyen gyakorisággal találkoznak kéretlen, illegális tartalmakkal, milyen gyakorisággal esnek áldozatul, és milyen lehetőségeket ismernek és használnak azok bejelentésére. Ezeknek a körülményeknek a kutatás során történő megismerése a Program keretében végzett hotline elemzői munka hatékonyságát, a bűncselekmények mielőbbi felismerését, illetve a rendőrség felé történő hatékony bejelentését eredményezné. Kutatásunkban ugyancsak nagy hangsúlyt fektetünk az informatika használatának módosulására különösen tekintettel a járványügyi helyzetre (COVID-19). 

Segítségüket ezúton is nagyon köszönjük!

Safer Internet Program csapata