A kiválasztott szervezetek között a Gyermekmentő Szolgálat is megtalálható.
A nyolc perces rövidfilmben az NGYSZ egészségügyi tevékenységét, ezen belül is a Teréz körúti rendelőben folyó terápiás munkát mutatják be a gyermekek számára is érthető és figyelemfelkeltő módon. 

Az alapítvány munkájához kapcsolódóan a Péterfy Bori&Love Band készít egy dalt és hozzá videoklipet, amely november 30. és december 14. között lesz látható a két gyerekcsatornán, a bemutatkozó filmmel együtt.  

Egészségügy rendelő

A Gyermekmentő Szolgálat Teréz körúti rendelője 2002 szeptemberében nyitott meg, ahol jelenleg elsősorban óvodás és kisiskolás korú, magatartási problémákkal, tanulási zavarokkal küszködő és autista gyermekek szakellátása folyik.
A rendelőbe látogató gyermekeket az alábbiak jellemezhetik: a mindennapokban túl mozgékonyak, állandóan a „rendszabályokba” ütköznek, intelligenciájukhoz képest alulteljesítenek és a részképességek terén is problémáik lehetnek: enyhébb mozgászavarok, iskoláskorban írás-, olvasás- és számolászavar.
A rendelőben két pszichopedagógus, valamint gyógytornász, gyermek-pszichoterapeuta és gyermekneurológus dolgozik. A speciális eszközökkel felszerelt tornateremben az Ayres-terápia alkalmazásával is segítenek a gyerekeknek.  A hat fős rendelőt Dr. Büki György gyermek-neurológus irányítja.
2010-ben összesen 3 802 terápiára, szülői konzultációra és vizsgálatra került sor, míg 2011 júliusáig ez a szám elérte a csaknem 2000-es számot.  

Zenevel_a_gyermekekert_altalanos_hiranyag