Az idei Formula-1 Magyar Nagydíjhoz kapcsolódva a Mercedes-Benz Hungária Kft. a budai várnegyedben szervezte meg partnerei és ügyfelei részére szóló hagyományos rendezvényét. Az est díszvendége Lewis Hamilton, a Mercedes-AMG Petronas Formula-1 Team hétszeres világbajnok pilótája volt. Az eseményen bemutatták az új Mercedes-AMG S 63 E Performance modellt, amely a Mercedes-S-osztály valaha készült legnagyobb teljesítményű, több mint 800 lóerős autója.

Lewis Hemilton

Az esemény keretén belül egy hagyományos jótékonysági árverést tartottak, amelynek kedvezményezettje – a korábbi évekhez hasonlóan – a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat volt. A csendes aukció egyik tétele egy félnapos tesztvezetés volt, egy németországi tesztpályáján, amelynek során számos Mercedes-AMG modell kipróbálására nyílik lehetőség.

Mercedes-Benz2

Ezenkívül licitálni lehetett egy kifejezetten erre az alkalomra komponált exkluzív szimfóniát tartalmazó bakelitlemezre. A „V8” címet viselő, hat vonós által előadott zeneműbe a komponista és producer Iamyank belekomponálta az új luxus sportautó V8 jellegzetes motorhangját is. Az így befolyt összegeket a Mercedes-Benz Hungária Kft. megduplázta. Fabiola Attorri asszony, a magyarországi cég ügyvezető igazgatója örömmel adta át a 2 millió forintról szóló jelképes óriáscsekket, remélve, hogy a felajánlott összegből a Gyermekmentő Szolgálat minél több hátrányos helyzetű gyermek számára tud segítséget nyújtani.

Mercedes-Benz4

A színpadon Lewis Hamilton is hangsúlyozta, milyen fontosnak tartja a karitatív munkát. A versenyző maga is alapított egy jótékonysági szervezetet a rászorulók támogatására. 

A Mercedes-Benz Hungária Kft. 33. éve támogatja és segíti a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat munkáját, és továbbra is elkötelezett a hosszú távú érték alapú együttműködés mellett.

Köszönjük, Mercedes-Benz Hungária Kft.!

 

Fotók: Bódis Krisztián