Ismét jótékonysági matiné-előadásra várta a gyerekeket a Koncertmuzsika Zenekar és a Gyermekmentő Szolgálat. Az együttes Rossini Hamupipőke című operájának rövidített változatát adta elő, kifejezetten gyerekekre szabva, 60 percben. Az előadók Pánczél Klaudia, Kádár Szabolcs János, Koczka Tamás, Baranyai Anett, Várhelyi Éva, Mesterházy Gyula voltak. Közreműködött a Koncertmuzsika Zenekar, a karmester Csányi Valéria, a rendező Mesterházy Gyula volt. Hamupipőke történetének tanulsága a mai napig érvényes: az emberekkel való rossz bánásmód nem vezet célra, ha jót cselekszel, akkor az élet előbb-utóbb megjutalmaz.

Hamupipőke2

Nagyon örülünk, hogy a rászoruló gyerekeknek már korán művészi élményben lehet részük, és olyan zenei-színházi élményhez jutottak most is, amire egyébként nemigen lenne lehetőségük. A teltházas előadás jókedvet és mosolyt tudott csalni a gyerekek arcára.

Hamupipőke3

Háttér:

A Koncertmuzsika Együttes 101 esztendős, komoly múlttal rendelkezik. Szólistáik neves fiatal énekesek, akik rengeteg szerepben játszanak folyamatosan Magyarország különböző színházaiban. Csányi Valéria, a zenekar vezetője korábban többször dolgozott együtt a Gyermekmentővel a hagyományos karácsonyi gálaműsorunk, a Diótörő kapcsán. Tavaly pedig azért keresett meg bennünket, hogy segítsünk olyan gyerekeket elérni, akik egyébként nem, vagy csak nagy ritkán jutnak el színházba, operába. Akkor a János Vitéz című daljátékra hívtunk meg 180 nehéz körülmények között élő iskolás gyereket, fiatalt. Az eseményt Újpest Önkormányzata is támogatta.

Fotók: Gordon Eszter